17. ene., 2014

Texto

Doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona i professora del Departament de Sociologia d’aquesta mateixa Universitat des de l’any 2006. Ha impartit docència en els graus de Sociologia, Ciència Política, Relacions Laborals i Criminologia amb assignatures relacionades amb teoria sociològica, organitzacions, polítiques públiques i tècniques d’investigació social i sociologia de la sexualitat. Ha participat com a professora invitada a les Universitats de La Havana (Cuba), Rovira i Virgili (Tarragona) i Ramon Llull (Barcelona). Les seves línees de recerca són la sociologia de la sexualitat, les masculinitats, els processos associats a les migracions per amor, i els processos associats a salut i benestar de la joventut. Ha realitzat estàncies especialitzades sobre gènere i tècniques d’investigació a les Universitats d’ Essex (Regne Unit), University of California (Berkeley) i Harvard University (Boston).

 

Alguns dels projectes d’investigació en els que ha treballat són “Roles de género e interculturalidad de las parejas mixtas en España: una investigación cualitativa longitudinal” (I+D Ref. CSO2015-65531-P) en vinculació amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, “Necesidades y demandas ciudadanas a la policía: análisis comparado de la denuncia entre España y Europa” (I+D Ref. CSO2011-26990) en vinculació amb la Universitat de Barcelona, “Joves i ciutat: diagnòstic i estratègies en un entorn Europeu” (Ref.17000676. Ajuntament de Barcelona) o “'Millennials' ante la adversidad: efectos de la crisis sobre la salud, los hábitos y la percepción de riesgos” (Centro Reina Sofía sobre Adolescencia y Juventud). Entre algunes de les seves publicacions trobem: Folguera, L.; Oltra, C; Marín, R. (2018) “Métodos y técnicas de Investigación” a Manual de Criminología, Aula Siglo XXI. Folguera, L. (2016). “El burdel como espacio privilegiado de masculinidad” Sociología Histórica; Folguera, L., Formoso, C. (2015). “Sexo y risas: visibilidad de la erotización masculina hetero en un contexto virtual”. Revista de Estudios de Antropología Sexual;  Caïs, J., Folguera, L., Formoso, C. (2014). Investigación Cualitativa Longitudinal. Centro de Investigaciones Sociológicas. Caïs, J., Folguera, L. (2013). Redefining the dynamics of intergenerational family solidarity in Spain. European Societies.

 

Membre del Grup d’Investigació consolidat GRISA (Grup d’Investigació en Sociologia Aplicada) de la Universitat de Barcelona. Revisora de les Revistes Prisma Social i Femeris. Coordinadora, des de l’any 2010, dels Grups de Treball de Sociologia de la Sexualitat dels Congressos de Sociologia de la Federación Española de Sociología. Presidenta del Comitè d’Investigació de Sociologia de la Sexualitat de la FES des de l’any 2016. Acreditada per l’Agència per la Qualitat del sistema Universitari de Catalunya (AQU) en categoria de “Lector” (Octubre 2017).